Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse för Bösarps Bygdeförening 2017

 

Styrelsen har under 2017 bestått av

Ordförande                         Claes Lindahl

V. Ordförande                     Lars-Inge Olsson

Kassör                                Bodil Olsson

Sekreterare                         Ingrid Tunestål

Ledamot                             Barbro Larsson

Ledamot                             Anne-Lie Asklin

Suppleanter                        Gert Jeppsson, Birgitta Åkesson, David G

Materialförvaltare                Gert Jeppsson, Lars-Inge Olsson, Bo-Göran Persson

 

 

Föreningen har under året förutom det konstituerande mötet haft 10 protokollförda styrelsemöten. Ordförande på dessa har varit Claes Lindahl. Medlemsantalet var vid årets början 279 och vid årets slut 290.

 

Verksamhet under året:

Årsmöte den 15 mars

Sedvanliga mötesförhandlingar övervarades av ca 40 medlemmar. Efter mötet serverades kaffe med kaka och Birgitta Åkesson och Claes Lindahl berättade och visade bilder om bronsåldershögarna i våra trakter.

Vårfest den 7 april

God mat serverades: ägg, sill, Janssons Frestelse, köttbullar m.m., m.m. Ett 30-tal personer åt av läckerheterna.

Hembygdsdag den 29 juli

Ur programmet: Inger Andersson underhöll med sång och musik tillsammans med Maria Nilsson, Hunduppvisning av Burlövs Brukshundsklubb, Christina Nilsson från Trelleborg sjöng gamla schlagers, Tipsrunda med prisutdelning, Kaffeservering med hembakade kakor, Tombola, Presentation av projektet "Söderslätts säregna bronsålderslandskap" med möjlighet till att få fornfynd tidsbestämda mm. Litet ekonomiskt överskott. Museet visades av Gert Jeppsson och Gull-Britt Svensson. Många besökare trots regnväder.

Loppis den 2 september

Välbesökt som vanligt. En stor mängd loppisprylar fanns till salu i två inomhuslokaler samt utomhus på gårdsplanen. Ca 30 lojala medlemmar var engagerade i förarbetet och på loppisdagen.

Räkfest den 20 oktober

32 personer frossade i läckra räkor med tillbehör.

Föredrag om fjärilar den 23 november

Christer Sjögren och Karin Andersson berättade och visade bilder om fjärilar och deras värdväxter. Kaffe och kakor serverades. Välbesökt arrangemang.

 

Barncancerfonden

Föreningen har skänkt 3500 kr till Barncancerfonden.

Boule

Varje onsdag em. under sommarhalvåret har boule-gruppen spelat boule på planen i Församlingshemmets trädgård, intill dammen. Under vinterhalvåret spelar boule-gruppen inomhus på Lilla Markie gård.

Hemmavid har under året kommit ut med 1 nummer.

Museet har varit öppet söndagar under juli månad, på Hembygdsdagen den 29 juli och vid överenskommelse. Möjlighet fanns att få fornfynd tidsbestämda av Arkeolog Birgitta Åkesson. Ca 200 besökare i alla åldrar har guidats och serverades kaffe/läsk och kakor av medlemmar under året.

Hemsidan www.bosarpsbygden.se underhålls av webbmaster Bengt Månsson med

e-postadress bemans@telia.com

 

Vi vill tacka våra medlemmar för förtroendet under 2017. Vi vill också tacka för alla arbetsinsatser i samband med våra aktiviteter. Det är vår förhoppning att vi har ett bra år framför oss med nöjda aktiva medlemmar och givande kontakter och idéer. Vi tackar också Bengt Månsson för hans arbete med vår hemsida.

Bösarp den 6 mars  2018

 

 

Ingrid Tunestål                                                                                    Claes Lindahl